Kite Magnetics

Brand

Een Australisch bedrijf dat motoren ontwikkelt voor elektrische passagiersvliegtuigen had een nieuw logo nodig. Wij bepaalden de strategie en ontwierpen het logo.

Achtergrond

Kite Magnetics is een Australisch bedrijf dat de technologieën ontwikkelt die nodig zijn voor een nieuw tijdperk van elektrische luchtvaart. Eén die veiliger, stiller, aanzienlijk goedkoper en emissievrij is. Dit bereiken ze door de elektrische motoren en generatoren van de industrie fundamenteel opnieuw te ontwerpen.

Strategie

Kite Magnetics is aan de ene kant een bedrijf dat zich bezighoudt met vernieuwende technieken, maar aan de andere kant de betrouwbaarheid nodig heeft van een technologie die zich al jarenlang bewezen heeft. De uitdaging lag erin hoe we die 2 eigenschappen samen konden laten komen. Een bedrijf met het oog op de toekomst maar met een reputatie die bouwt op jarenlange ervaring. Het logo moet vanuit het raam van het vliegtuig op de motoren zichtbaar kunnen zijn en dan een gevoel van vertrouwen oproepen.

Concept

Een elektrische vliegtuigmotor moet in essentie alleen maar draaien en dat blijven doen. Vandaar dat er voor het logo is gekozen voor een vorm die je eindeloos kunt blijven volgen. We wilden een ontwerp creëeren dat te plaatsen en herkenbaar is in de vele vormen waarin het gebruikt kan worden. Dus op draaiende delen, maar bijvoorbeeld ook klein op de elektrische componenten van de motoren zelf.

Ontwerp

Het uitgangspunt van het ontwerp is een propellor die in een bepaalde stand aan de letter "k" refereert. Door middel van tintverloop wordt diepte gecreëerd en wordt het suggestie van de "oneindige loop" versterkt. We hebben het voor de hand liggende blauw als kleur gekozen om duidelijk de achtergrond van het product uit te dragen. Door één van de bladen van de "propellor" te spiegelen ontstaat een suggestie van uit dat wil opstijgen, alsmede ook vleugels en er is ook een vogel in te herkennen. Een "kite" is in het Engels – naast een vlieger – ook een soort vogel, te weten de wouw, en dat is uiteraard een connotatie die ook bij de luchtvaart op z'n plaats is. Zeker voor een bedrijf dat een schonere en efficiëntere luchtvaart nastreeft.

Kite MagneticsKite Magnetics

Zomaar wat werk van ons

Kite Magnetics
EventEquip