Caleidoscoop Kindercoaching

Brand

Caleidoscoop Kindercoaching is een kindercoachingservice die kinderen wil helpen hun volledige potentieel te bereiken en sterke levensvaardigheden te ontwikkelen. Wij mochten voor hen een memorabele en impactvolle merkidentiteit creëren die hun boodschap zou overbrengen.

Achtergrond

Voordat we aan het ontwerpproces begonnen, deden we grondig onderzoek naar de kindercoachingsbranche, de doelgroep van Caleidoscoop Kindercoaching en de missie en waarden van het bedrijf. Dit onderzoek hielp ons om een beter inzicht te krijgen in het unieke aanbod van het bedrijf en de uitdagingen waar ze voor stonden.

Strategie

Onze strategie was om een merkidentiteit te creëren die de expertise van het bedrijf en de meelevende aanpak van kindercoaching zou communiceren. De merkidentiteit moest ouders en kinderen aanspreken en gevoelens van vertrouwen, zorg en inspiratie oproepen. Ook was het belangrijk dat de ouders en de kinderen het gevoel kregen dat het proces om hen draait en niet om Caleidscoop Kindercoaching.

Concept

Het centrale concept achter het merkontwerp is de letter "C", die het idee van een caleidoscoop symboliseert. De vele facetten van de caleidoscoop staan voor de verschillende facetten van de persoonlijkheid van een kind en de verschillende paden die het in het leven kan inslaan. De twee "kijkgaten" in de letter "C" staan voor het potentieel van het kind en de rol van de coach om het te helpen dat potentieel te ontsluiten, maar zijn uiteraard ook een verwijzing naar een caleidoscoop.

Ontwerp

Het ontwerp heeft een speels en pastelkleurig kleurenpalet dat zowel kinderen als ouders aanspreekt. De typografie is strak en modern en weerspiegelt de professionele en toegankelijke merkpersoonlijkheid van het bedrijf. De visuele elementen van het merk zijn consistent en gemakkelijk herkenbaar, waardoor het voor het bedrijf gemakkelijk is om merkherkenning en -herinnering op te bouwen.

Het uiteindelijke merkontwerp voor Caleidoscoop Kindercoaching communiceert effectief de missie en waarden van het bedrijf, terwijl het ook de speelse en ondersteunende geest van het merk vastlegt. Het merkontwerp heeft positieve feedback ontvangen van het bedrijf en draagt bij een het effectief overbrengen van de missie van het bedrijf.

Caleidoscoop KindercoachingCaleidoscoop Kindercoaching

Zomaar wat werk van ons

Vectis AI
Dutch Lions FC