Bite’n’play Dog Toys

Brand

Bite'n'play is een nieuw merk dat hondenspeeltjes verkoopt. Wij hebben hun merk vanaf nul ontwikkeld en geholpen met het ontwikkelen van hun productlijn.

Achtergrond

Een ondernemer die wilde investeren in hondenspeelgoed benaderde ons om zijn productlijn te branden. Verkopend op de Noord-Amerikaanse markt, werden wij gevraagd om het merk volledig te ontwikkelen.

Strategie

Hondeneigenaren hebben meestal een emotionele band met hun huisdier. Honden worden vaak gezien als een volwaardig gezinslid. Daarom willen we ervoor zorgen dat het merk zich inleeft in de hondeneigenaren en op een gelijkwaardig niveau met de (potentiële) klanten omgaat. Omdat de ondernemer zelf ook een hondeneigenaar is, zijn we ervan overtuigd dat dit oprecht zal resoneren met andere hondeneigenaren. Bite'n'play hondenspeeltjes zijn voor en door hondenliefhebbers. Concept

De reden dat hondeneigenaren speelgoed voor hun huisdieren kopen is om hun hond iets te doen te geven. Of dat nu samen is, of omdat de eigenaar zijn of haar hond tijdelijk moet bezighouden vanwege andere verplichtingen. Vanwege deze familieband werd het onderliggende motto voor het project "Voor de liefde van honden". We besloten deze werktitel aan te houden als slogan voor het merk. We bedachten de naam omdat we een duidelijk en positief beeld wilden oproepen van wat de producten zullen doen. De hond kan gelukkig spelen en zijn baasje kan zich daar goed bij voelen.

Ontwerp

Vanwege de emotionele band die baasjes met hun honden hebben, hebben we een logo ontworpen dat dit weerspiegelt. Het gebruikte lettertype heeft een aantal kenmerken van honden en de kleine truc van het kantelen van de 'e' om hem te laten glimlachen - iets wat we al eerder hebben gedaan en natuurlijk niet zelf hebben uitgevonden - voegt dit leuke en vriendelijke karakter toe aan het merk. De 2 apostrofs staan voor 2 hoektanden en zo hebben we het ontwerp en de naam van het merk helemaal samen laten komen.

Bite'n'playBite'n'play

Zomaar wat werk van ons

Dutch Lions FC
Jan Krüs, piano- en vleugeltechnieker