SightKnight

Brand

SightKnight is een nieuw merk actief in de autogerelateerde markt dat zonneschermen verkoopt. Het merk richt zich vooral op verkoop via de online kanalen zoals Amazon.

Achtergrond

Een bedrijf benaderde ons voor de branding van een product dat zij op de markt wilden brengen. Verkopend op de Noord-Amerikaanse markt, werden wij gevraagd om het gehele merk te ontwikkelen.

Strategie

De meeste merken op de automotive markt hebben niet echt een up-to-date merk. Dat is vreemd, want het type autobezitters dat een autovizier zou installeren zijn over het algemeen mensen die gevoelig zijn voor sterke merken. De namen van de concurrenten in de niche zijn eigenlijk zeer moeilijk te onthouden en blijven niet echt hangen. Dit maakte het voor ons vrij gemakkelijk om met een pakkende naam te komen. Het lijkt erop dat de concurrentie van het merk zich vooral richt op mannelijke klanten boven een bepaalde leeftijd. Wij geloven echter dat het product even geschikt is voor andere bevolkingsgroepen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een breder aansprekende vormgeving en merkbenadering. Het idee is om het leuke van autorijden aan te spreken: road tripping, en het gevoel van vrijheid dat daarmee gepaard gaat.

Concept

We hebben de naam SightKnight bedacht, omdat het product als de ridder op het witte paard te hulp schiet om het gezichtsvermogen van de bestuurder (en passagier) te beschermen terwijl hij in de auto zit. Vermoeidheid op de weg is namelijk een reëel en ernstig probleem dat iedereen kan overkomen. Ook moet het ontwerp veel duidelijkheid bieden. Dat is omdat - in essentie - dat is wat SightKnight eigenlijk levert: een helderder zicht. Het SightKnight zonnescherm is bedoeld voor gebruik overdag en 's nachts en dit wilden we ook terug laten komen in het ontwerp.

Ontwerp

Het ontwerp is opgebouwd rond duidelijkheid en veiligheid. De kleur blauw werd gezien als de beste vertegenwoordiging hiervan, maar in veel gevallen kozen we ervoor om het witte logo over road tripping beelden te plaatsen. Wij geloven dat dit het gevoel van vrijheid en het ontdekken van nieuwe plaatsen creëert dat autorijden juist leuk maakt. We besloten een dubbel logo te maken dat de dag en nacht automotive eigenschap van het merk tot uitdrukking brengt, waarbij de ene kant van het logo is opgelegd op een omgekeerde versie van de andere kant. Tegelijkertijd lijkt het logo op de werkelijke vorm van het zonnescherm zelf.

Conclusie

Uiteindelijk hebben we de naam, de pay-off en de overkoepelende campagne bedacht om SightKnight in de markt te positioneren. En SightKnight duidelijk laten opvallen als één van de meest professionele merken in haar niche.

SightKnightSightKnight

Zomaar wat werk van ons

Bite’n’play Dog Toys
Caleidoscoop Kindercoaching